Tuki

Yhteystiedot

Sähköposti: tuki@eurotaxipro.fi

Puhelin: 044 784 5800 (Arkisin 9-16)

Etätuki

Kysymykset ja vastaukset

Toimiiko EurotaxiPro Windows 10 -käyttöjärjestelmän kanssa?

Eurotaxi Pro -ohjelman on havaittu toimivan ongelmitta Windows 10 -käyttöjärjestelmän kanssa.

Käyttöjärjestelmää päivitettäessä on kuitenkin syytä ottaa hakemistosta C:\Deltabit\EurotaxiPro-hakemistosta kaikki kuusinumeroiset kausihakemistot (esim 201601) talteen vaikkapa muistitikulle.

Käyttöjärjestelmän päivityksen jälkeen pitää käyttäjätilien hallinnan asetuksissa säätää liuku alimpaan asentoon (älä ilmoita koskaan). Ohje löytyy kohdasta: Miten asennan Eurotaxi Pron Windows Vista, 7, 8 ja 10 -käyttöjärjestelmiin?

ETVuoro.out virheilmoitus Sunit-raporttia tuotaessa: Tuntematon auto-, kuljettaja, tms.

Ongelma ilmenee pääsääntöisesti Windowsin 8 tai 8.1 –versioissa ja korjaantuu suorittamalla ohjelmat järjestelmävalvojana. Ohjelmien suorittaminen järjestelmävalvojana onnistuu seuraavasti:

1. Klikkaa Windowsin työpöydällä olevaa Eurotaxi-ohjelman pikakuvaketta hiiren oikealla näppäimellä ja valitse “Ominaisuudet”

2. Valitse auenneesta ikkunasta ylhäältä välilehti “Yhteensopivuus”

3. Laita “Asetukset”-otsikon alla olevaan kohtaan “Suorita ohjelma järjestelmävalvojana” täppä ja klikkaa “OK”

4. Toista edellä mainitut toimenpiteet ETVuoro.out ohjelmalle

5. Käynnistä tietokone uudelleen

Missä Windows-käyttöjärjestemän versioissa Eurotaxi Pro toimii?
Eurotaxi Pro toimii käyttöjärjestelmissä Windows XP, Vista, 7, 8, 10, sekä 64- että 32-bittisissä versioissa.
Miten asennan Eurotaxi Pron Windows Vista, 7, 8 ja 10 -käyttöjärjestelmiin?

Ohjelman asennus toimii samoin kuin Windowsin aiemmissakin versioissa, mutta Windows Vistaan, Windows 7:ään, Windows 8:aan ja Windows 10:een asentaessa tulee ensin ottaa käyttäjätilien valvonta pois päältä. Sen voit tehdä seuraavasti:

Windows 7, 8 ja 10: Ohjauspaneeli > Käyttäjätilit > Käyttäjätilit > Muuta käyttäjätilien valvonnan asetuksia > vedä liukukytkin alimmaiseen kohtaan.

Windows Vista: Ohjauspaneeli > Käyttäjätilit > ota käyttäjätilien valvonta käyttöön tai poista se käytöstä > väkänen pois kohdasta “Suojaa tietokonettasi käyttämällä käyttäjätilien valvontaa”.

Muuten voit noudattaa tätä asennusohjetta.

Olen vaihtamassa tietokonetta. Miten Eurotaxi Pro -ohjelma siirretään uudelle koneelle?

Eurotaxi-ohjelman siirtäminen vanhasta tietokoneesta uuteen onnistuu helposti alla olevien ohjeiden mukaisesti.

1. Lataa ohjelma tästä ja asenna se uudelle koneelle. Rekisteröi ohjelma asennuksen ohessa. Mikäli sinulla on voimassaoleva ylläpitosopimus, ohjelman siirtäminen uudelle koneelle on maksutonta. Jos ylläpitosopimuksesi on umpeutunut, osta uusi ohjelma tai maksa vanhan ohjelman ylläpitomaksu.

2. Kopioi vanhan koneen Eurotaxi-kansiosta kuusinumeroiset tiedostokansiot (esim. 201301, eli kauden numero järjestyksessä vuosi ja kausi) esim. muistitikulle. Eurotaxi-kansio löytyy oletuksena hakemistosta C:\Deltabit\Eurotaxi tai vanhemmilla versioilla C:\Program Files\Deltabit\Eurotaxi tai C:\Program Files (x86)\Deltabit\Eurotaxi.

3. Poista käytöstä uuden koneen käyttöjärjestelmän käyttäjätilien valvonta: Ohjauspaneeli > Käyttäjätilit > Muuta käyttäjätilien valvonnan asetuksia > Vedä liukukytkin aivan ala-asentoon kohtaan “Älä ilmoita koskaan” ja klikkaa OK > Käynnistä tietokone uudelleen.

4. Liitä vanhalta koneelta kopioimasi tiedostokansiot uuden koneen Eurotaxi-kansioon, joka löytyy hakemistosta C:\Deltabit\Eurotaxi tai vanhemmilla versioilla C:\Program Files\Deltabit\Eurotaxi tai C:\Program Files (x86)\Deltabit\Eurotaxi. Huomioithan, ettei Eurotaxi Pro -ohjelma saa olla tällöin käynnissä.

5. Mikäli kaikki vaiheet on tehty oikein, löytyvät vanhat kausitiedot nyt uudelle koneelle asennetusta Eurotaxi Pro -ohjelmasta ja vanhan koneen asennus on poistettava.

Kuinka syötän kuljettajan sairausloma-ajan palkan?
Luo uusi ajopäiväkirja > Valitse vapaavuoro > Laita ajokilometrien Mittarilukema-kohdan lopussa-kenttään sama lukema, kuin on alussa-kentässä, jotta ajokilometrejä ei kerry > Älä syötä Ajotulojen erittelyyn mitään > Syötä käsin kuljettajan palkka ja tallenna ajopäiväkirja.
Kuinka vaihdan alv -prosentin Eurotaxi Pro -ohjelmaan?

ALV-prosentin voi muuttaa Eurotaxi Pro -ohjelman asetuksista. Ohjelman Asetukset-valikossa on kenttä, johon voit syöttää oikean ALV-prosentin (24 % alk. 1.1.2013). (Asetukset-valikon tunnistat työkalujen kuvasta.) Näpsäytä alareunasta X-merkkiä. Ohjelma kysyy “Tallennetaanko?”, näpsäytä “Kyllä”.

Suositeltavaa on aloittaa uusi kausi 1.1.2013 ja syöttää samalla uusi ALV-prosentti.

BIC- ja IBAN-numerot eivät näy Eurotaxi Pron tekemässä laskussa. Mitä teen?

Päivitä laskupohja. Poista ensin vanha laskupohja. Se löytyy hakemistosta C:\Deltabit\Eurotaxi tai vanhemmilla versioilla C:\Program Files\Deltabit\Eurotaxi tai C:\Program Files (x86)\Deltabit\Eurotaxi. Valitse käytössä oleva kausi, esim. 201301. Poista tiedosto Laskupohja.qr2.

Sitten käynnistä Eurotaxi Pro -ohjelma. Se luo automaattisesti uuden laskupohjan oikeilla asetuksilla.

Miksi kellonaika näkyy Windows 7:ssä ja Windows 8:ssa 12 tunnin muodossa?

Jotta kellonaika näkyisi 24 tunnin muodossa, muuta asetuksia seuraavasti:

1. Ohjauspaneeli > BDE Administrator > Configuration > System > Formats > Time >

TWELVEHOUR, valitse arvo FALSE.

2.      Ohjauspaneeli > Aika-, kieli ja alueasetukset > Alue ja kieli > Muoto: valitse jokin muu kuin “Suomi”. Sulje asetusikkuna.

3.      Avaa asetusikkuna uudelleen ja palauta asetukseksi takaisin “Suomi”. Klikkaa OK.